pic

Cecchetti Society

De Cecchetti Society werd opgericht in 1922 en is sinds 1924 ondergebracht in de ISTD organisatie (Imperial Society of Teachers of Dancing) in London.

Enrico Cecchetti (1850 ¬ 1928) was een Italiaanse danser, die was opgeleid door Lepri, een leerling van de beroemde Carlo Blasis . Enrico Cecchetti heeft o.a. in St.Petersburg gedanst en lesgegeven. Hij creerde o.a. de rol van Carabosse en de Blauwe Vogel in de Sleeping Beauty, een ballet, dat ook door het Nationale Ballet wordt gedanst. Hij gaf les aan Anna Pavlova, Nijinsky en ook Vaganova, de beroemde balletdocente, wier methode in de hele wereld wordt gebruikt in de professionele academies. Enrico heeft les gegeven in Engeland en vele dansers volgden zijn lessen. Hij had een wekelijks schema, waarbij alle passen aan bod kwamen. Toen hij naar Italie vertrok hebben sommige dansers zijn oefeningen opgeschreven en alles is tot op heden vastgelegd in de manual. Zij hebben de Cecchetti Society opgericht met het doel, het dansonderwijs te verbeteren.

De Cecchetti Society heeft tot doel dat de balletlessen aan amateurscholen op verantwoordde wijze worden gegeven. De opbouw van het leerplan is aangepast aan het niveau en de leeftijd van de leerlingen. De leerlingen blijven dus niet steeds hetzelfde doen.

Er bestaan 2 verschillende leerboeken voor kinderen:
¬ De Class Examinations met nadruk op dansplezier met niet te veel techniek
¬ De Grade Examinations voor leerlingen die 2x per week op les gaan en meer techniek willen    leren.

Voor de meer gevorderde leerlingen zijn de Vocational Examinations. Dit zijn Professionele Examens, waarbij de meisjes ook spitzen doen. Er zijn vele dansers die deze examens hebben gedaan. Het is bij deze examens verplicht om eerst het Intermediate, dan Advanced 1, dan Advanced 2 en wie dan nog verder wil, het Enrico Cecchetti Diploma , te doen.

Om in deze leerplannen te kunnen lesgeven, heeft men ook de nodige diploma´s nodig. De balletschool Kamperfoelie heeft een docentenopleiding.